Чувал ли си някога за създание, Едновременно присъстващо и отсъстващо,Аз се намирам сред хората, Но сърцето ми е на друго място.
 
Форум Книга за гости Приятели Контакти За автора

Анахата Чакра
 

Анахата чакра е четвъртия енергиен център и е разположен в областта на сърцечния сплит.Той символизира съзнателната любов,емпатията,алтруизма и призванието.

Този енергиен център вдъхновява човекът да обича,да бъде състрадателен,алтруист,призван да възприема нещата,които се случват по божествен начин.
На физическо ниво,той контролира циркулацията,имунната и дихателната система.Нехармоничната активация на Анахата чакра е източникът на всички проблеми късаещи любовта,които се появяват в някои трагични случаи(развод,смърт)

Нехармоничното съгласуване води също в смущения в ендокринната жлеза и по-точно - в тимуса.Активирането на тази чакра провокира събуждането в поезията и творчеството.

"Човекът,който медитира внимателно върху тази чакра може лесно да има изживявания на полети сред астралния свят.Такъв човек е прекрасен инструмент през който протича божествената любов и да достигне всички други божествени качетсва"Свами Шивананда

Назад

 

 
 

WWW.VIAVITA.NET

  

//-->