Чувал ли си някога за създание, Едновременно присъстващо и отсъстващо,Аз се намирам сред хората, Но сърцето ми е на друго място.
 
Форум Книга за гости Приятели Контакти За автора

Муладхара чакра

 

 

1. Първата от седемте чакри е Муладхара чакра и е в основата на гръбначния стълб,в областта между ануса и половия огран.
Този енергиен център символизира обективното съзнание, съзнанието във физическата,материалната вселена.
 На физическо ниво,тя контролира волята за оцеляване,нуждата от материална сигурност,желанието за основните материални блага  и избора на професия..
Характеристика на физическата функция на този енергиен център е отделянето и съответстващите области са ануса,тънкото черво,мускулната система и мастната тъкан.

Когато баланса на Муладхара чакра липсва в сравнение с този на останалите типове енергия,човекът в този случай ще бъде прагаматичен и може да причини неразумно разхищаване на своите основни ресурси.
 

"Човекът, който познава активирането на този енергиен център, успява лесно да преодолее своята привързаност към материалното и да стане изключително смел,без страх от смъртта.Концентрацията и медитацията върху Муладхара чакра водят до познание на тази чакра и средствата за събуждането й"(Свами Шивананда)

Назад

 

Превод от френски: Акашия

 

 
 

WWW.VIAVITA.NET

 

//-->