Чувал ли си някога за създание, Едновременно присъстващо и отсъстващо,Аз се намирам сред хората, Но сърцето ми е на друго място.
 
Форум Книга за гости Приятели Контакти За автора

 

 Свадхистхана Чакра

 

Вторият енергиен център е Свадхистхана чакра.Физическата проекция на този енергиен център е областта над сексуалните органи.Той представлява сетивното съзнание,въображението и е включен към потенциалната сексуална енергия.

 

На физическо ниво,този енергиен център е отговорен за желанието,въображението,халюцинациите,сетивността и нуждата от семейство.Асимилацията,създаването на потомство,лимфната система и менструалните течения се дължат на въздействието на този център.
Йогическата литература казва,че нехармоничното активиране на тази чакра може да предизвика състояния  на развълнуваност и умствени смущения.

Хората,които имат предимството в активирането на тази чакра са изключително впечатляващи се,имат много живо и богато въображение, както и дарбата да вербализират възприятията си .
 

“Хората,които се концентрират и медитират върху тази чакра и върху съответстващите енергии,могат да обогатят своето въображение,интуитивно познание и отлично владеене на сексуалните функции,също така и навлизане в астралните светове.Такава личност ще изглежда млада,ще има богат възтановителен капацитет и преодоляване на смъртта.”(Свами Шивананда)

Назад

 

 
 

WWW.VIAVITA.NET

  

//-->